Podzim a cvičení. On-line nebo na vzduchu?

Dovolené zalité sluncem jsou za námi a my, ač se vlastně od většiny prázdninových dnů nic moc nemění, máme pocit, že skončila doba aktivního pohybu. Usedáme na kancelářské židle, večer se válíme u televize, ti akčnější vyrývají ze zahrádek poslední zbytky své píle. Tu a tam už cítíme, jak někdo pálí (v lepším případě) spadané listí. Vše nás pozvolna připravuje na podzim.



Podzim odjakživa vzbuzuje v člověku pocit, že se musí zásobit na zimu. Tmavá rána a brzké stmívání dávají tělu jasné signály…. “je čas si odpočinout”. Pekelný hlásek nás nabádá: “Sedni si na chvíli. Nebo si lehni. Vždyť si to zasloužíš. Ano, i tu čokoládu si dej, když je dnes tak chmurno. Ať si zlepšíš náladu.”

Nepodléhejte pokušení! Lenošení, dlouhodobé sezení ani ležení v polohách, kdy záda trpí nejsou správnou formou odpočinku.

Pohybu zdar, lenosti zmar

Lidské tělo bylo stvořeno k pohybu. A pohyb, jak je známo, vyvolává v těle pozitivní emoce, které mají blahodárný vliv na psychiku. Pozitivní naladění rozšiřuje naše intelektuální, tělesné a sociální zdroje. Když máme dobrou náladu, jsme výkonnější, tvořivější i tolerantnější. Jsme otevření novým nápadům a zkušenostem. → Jak vidíte, všechno se vším souvisí.

A proto…

...si naplánujte po práci procházku městem. Nebo ještě párkrát vyvezte cyklistickou helmu do přírody. Nebo si nasaďte holínky a běžte sledovat les, jak nasává kapky deště po parném a suchém létě. Možností je milion. Stačí se odhodlat a dopřát tělu trochu pozitivních emocí.

Vždyť:

  • teploty venku jsou ještě pořád příjemné,
  • déšť ještě nikoho nerozpustil,
  • barvy podzimu naplňují duši stejně jako letní slunce (možná trochu melancholičtěji),
  • a hlavně - i unavená mysl potřebuje aktivní relax.

 


3 videotréninky z programu Sedět je umění zdarma

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů.



Potřebujete se na něco těšit?

Vyrazte s námi za krásami Jeseníků, kde se příroda rodí, žije a dýchá. Nadopujte se aktivním odpočinkem (nejen se cvičením na záda). A jako třešničku na dortu si užijte skvělé a zdravé jídlo.

 

Pro všechny, kterým se ráno nechce z postele!

Mnohé z nás už nešimrají po ránu zlatavé paprsky slunce. Vždyť ono teprve leze z peřin a váhavě nakukuje zpoza mraků. I tato chvíle může být jedinečná a nabíjející. Nastavte obličej stydlivým paprskům a nastartujte své tělo krátkou rozcvičkou.

A pokud on-line cvičení není pro vás to pravé ořechové a sami cviky na bolavá záda nezvládnete, pojeďte s námi na svatomartinský víkend. Nezapomeňte, i podzim má co nabídnout.


Mohlo by Vás zajímat