Investice do zdraví zaměstnanů

Podle údajů Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky (ÚZIS) dosahují nemoci svalové a kosterní soustavy dlouhodobě prvenství v celkovém objemu prostonaných dnů. Tyto nemoci se vyznačují relativně dlouhou průměrnou dobou trvání jednoho případu. Z této skupiny onemocnění se na četnosti pracovní neschopnosti nejvíce podílejí dorzalgie - BOLESTI ZAD



Investice do zdraví zaměstnanců rostou

Standardem jsou dnes příspěvky na pohybové aktivity a fitcentra. Osvícenější firmy zase ve svých kancelářích pořádají společná cvičení zaměstnanců pro zdravá záda, vybavují kanceláře míči, podložkami a dalšími rehabilitačními pomůckami. Ze zahraničí pronikly na český pracovní trh také výškově nastavitelné stoly, které umožňují část směny pracovat vestoje, investuje se do lepších židlí, vylepšují se výrobní haly…

Každá pracovní pozice se svým způsobem „podepisuje“ na našem těle. Nechci říct, že přímo devastuje náš pohybový aparát, i když z mnohaleté zkušenosti z ordinace vím své.

Taky vás někdy bolela záda? Nebo je to hudbou dnešních dní? Jak se s nimi vypořádáváte? Co děláte dlouhodobě pro to, aby vás záda nebolela? A jak se stará o zdraví vašich zaměstnanců právě vaše firma?
 


3 videotréninky z programu Sedět je umění zdarma

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů.




Aktivní péče o zdraví zaměstnanců

Prevence bolesti zad, mám na mysli tu primární prevenci, problémům předchází. Firma neinvestuje pouze do lepšího kancelářského vybavení a pracovní obuvi. Investuje do osvěty pracovníků. Důležitá je motivace zaměstnanců k aktivní péči o vlastní zdraví.
Jednou z možností uplatnění primární prevence bolestí pohybového aparátu v souvislosti s jednostrannou pracovní zátěží může být zavedení programů Školy zad. Škola zad nenabízí univerzální radu, zázračnou medicínu ani dokonale ergonomickou židli nebo nejnovější typ myši.

Škola zad ukazuje cestu ke zdravému pohybovému aparátu. Odzkoušenými postupy, edukací a systematickou prací s pohybovým aparátem pracovníků.

Další témata blogu



Připojte se k nám

A sledujte, jak můžete zlepšovat své zdraví. Krůček po krůčku. Každý měsíc vás provedeme praktickým nácvikem a cvičebními jednotkami  Školy zad. 

zjistit více

Víkendová Škola zad

Užijte si víkendu plného zdravého pohybu. Cvičení Školy zad pod profesionálním dohledem Marie Zemánkové, styling pod laskavým vedením Heleny Tomanové  a relaxační masáže v rukou Dany Vávrové. 

zjistit více


Mohlo by Vás zajímat