Blog

Trápí vás bolavá záda? Nespoléhejte na pilulky proti bolesti. Nejlepší prevencí proti bolestem zad je pravidelné cvičení a protahování těla i mysli. Jaké cviky provádět a hlavně jak u pravidelného pohybu vydržet? To se dočtete na blogu.

Témata článků


Cvičení na pracovišti? Lepší než káva zdarma!

21.5.2019 > Marie Zemánková

Lidské tělo je stvořeno k pohybu. Není se tedy čemu divit, že pokud jste každý pracovní den víceméně v jedné poloze, tak se brzo začnou ozývat bolesti zad, nohou i rukou. S bolestmi klesá i soustředění a pracovní výkon. Může tomu zaměstnavatel nějak předcházet?

Škola zad prakticky Bezpečná kancelář 

Jak se vyhrabat ze sedavého zaměstnání? Výpověď není řešení.

10.4.2019 > Marie Zemánková

Chcete se začít více hýbat, ale nevíte jak na to? Trápí vás bolesti zad? Jarní sluníčko vás volá k pohybu a vy musíte sedět v práci? Neklesejte na mysli. I pár kroků navíc totiž může udělat velký rozdíl.

Bezpečná kancelář Zdravý sed 

Staňte se moderní a společensky odpovědnou firmou

29.11.2016 > Marie Zemánková

Firemních činností, které můžeme označit za projevy společensky odpovědného podnikání, je celá řada. V sociální oblasti je to péče o zdraví zaměstnanců, kvalitní pracovní podmínky, worklife balance či vzdělávání. Kam cílit v péči o zaměstnance? Ergonomické pracoviště, správné držení těla, péče maséra či cviky na bolavá záda?

Zdravý sed Škola zad prakticky Bezpečná kancelář 

Vyhořet nebo vyhasnout? Problematika motivace zaměstnanců a pracovní zátěže

10.4.2015 > Marie Zemánková

Zlepšovat pracovní prostředí nestačí. Člověk má své hranice. Chcete-li, aby vám zaměstnanec vydržel, nastavte pracovní zátěž podle jeho schopností. Nezvládá, co je třeba? Pak asi není vhodným pro danou pozici a měli byste se rozloučit. Dlouhodobé přetěžování není řešení.

Bezpečná kancelář Škola zad prakticky 

Motivace zaměstnanců k prevenci bolesti zad pokulhává. Zdravá záda totiž něco stojí

10.2.2015 > Marie Zemánková

Budíček před šestou. Rychlá snídaně. Závod na autobus nebo alespoň rozcvička při škrábání zamrzlého auta. Rozvoz ratolestí do vzdělávacích zařízení. Před osmou strkám svůj imaginární docházkový lístek do zubů vrčící píchačky. Další den je v plném proudu.....a já mám pocit, že jsem se ještě neprobudila.

Bezpečná kancelář 

Optimální mikroklima pracoviště aneb bezpečnost práce především

20.1.2015 > Marie Zemánková

Správná židle. Precizně nastavený stůl. Ergonomická myš i klávesnici. Přesto se necítíte během pracovní doby dobře? Vymizí tento pocit po odchodu z práce? Příčinou může být špatná volba povolání... nebo mikroklima pracoviště.

Bezpečná kancelář 


Chcete novinky do e-mailu?


Mohlo by Vás zajímat