Blog

Trápí vás bolavá záda? Nespoléhejte na pilulky proti bolesti. Nejlepší prevencí proti bolestem zad je pravidelné cvičení a protahování těla i mysli. Jaké cviky provádět a hlavně jak u pravidelného pohybu vydržet? To se dočtete na blogu.

Témata článků


Bolesti zad odrovnají ročně na 300 tisíc zaměstnanců

26.9.2016 > Marie Zemánková

Podle údajů Světové zdravotnické organizace je bolest zad na špičce nejrozšířenějších nemocí a úrazů. V rámci EU je postiženo problémy se zády až 120 miliónů lidí. Absence v práci, rehabilitace, výdaje na léčbu. To vše je náročné nejen pro jednotlivce a samotné rodiny, ale potažmo také pro firmy, komunity, průmysl i stát. Sečteno, podrženo. Náklady a ztráty spojené s nemocemi svalové a kosterní soustavy dosahují v rámci EU až ke čtvrt bilionu eur ročně.

Škola zad prakticky Zdravý sed Stoj 

Špatné postavení chodidla a ploché nohy mohou být jádrem bolesti zad

19.1.2016 > Marie Zemánková

Lidská noha je jedinečný nástroj. Od doby, kdy jsme sestoupili ze stromů na zem se noha vyvinula. Schovali jsme ji do boty, začali jsme ji vozit autem a jinými dopravními prostředky. Přesto nás pořád bolí. Kde je tedy zakopán pes?

Stoj Škola zad prakticky 

Svalová dysbalance. Porucha nebo nemoc?

15.11.2015 > Marie Zemánková

Poznáváte se? Která figura je ta vaše? Nestyďte se a ukažte prstem. Předsunutá hlava? Křivá páteř? Kulatá záda? Svěšená ramena? Netrpíte náhodou svalovou dysbalancí?

Stoj 

Zádové svaly jsou odpovědné za bolest pohybového aparátu

15.9.2015 > Marie Zemánková

Lidské tělo obsahuje asi 600 svalů. Většina je jich párových. Sval neboli musculus slouží k pohybu a zabezpečuje polohu vnitřních orgánů. Svaly přeměňují chemickou energii získanou z potravy na kinetickou energii a teplo.

Zdravý sed Stoj 

Sedavé zaměstnání má opodstatněná pozitiva

15.9.2014 > Marie Zemánková

V minulých článcích jsme se věnovali náhledu na negativa sezení a jak eliminovat zatížení organismu správným sedem. Sezení má ale i pozitivní stránky v porovnání například se strnulým stáním, klečením, či jinými pohyby zatěžujícími nadměrně náš pohybový aparát. Pojďte se podívat jaké výhody nám sedavé zaměstnání přináší.

Stoj Zdravý sed Bezpečná kancelář 

Výhřezu meziobratlové ploténky lze předejít

24.4.2014 > Marie Zemánková

"Bylo mi tenkrát 32 let, když mě začaly bolet záda. Nejdřív to byla tupá bolest, která se ozývala většinou po náročnější sportovní aktivitě. Po krátkém odpočinku zase odezněla. Po nějaké době už se ale bolest objevovala při každodenních činnostech. Sport začal být utrpením, odpočinek pomáhal jen částečně. Pak přišlo mravenčení v pravé noze. To mě vyděsilo natolik, že jsem začal hledat příčinu. Návštěva lékaře potvrdila „vyhřezlou meziobratlovou ploténku“.  Toto není můj osobní příběh, ale vypovídá příběhy mnoha jiných pacientů.

Zdravý sed Stoj 


Chcete novinky do e-mailu?


Mohlo by Vás zajímat