Blog

Trápí vás bolavá záda? Nespoléhejte na pilulky proti bolesti. Nejlepší prevencí proti bolestem zad je pravidelné cvičení a protahování těla i mysli. Jaké cviky provádět a hlavně jak u pravidelného pohybu vydržet? To se dočtete na blogu.

Témata článků


Proč dnes pohyb potřebujete víc než kdy dřív

25.2.2021 > Marie Zemánková

Řeknu vám to na rovinu. Pohyb dnes potřebujete víc než kdy dřív. Nepodceňujte pohybové aktivity, cíleně je vyhledávejte. Podržte své tělo a ono podrží vás, až to bude potřeba. Máte hned několik dobrých důvodů, proč na pohyb pamatovat. Vedle fyzického zdraví jde i o zdraví duševní. Nečekejte na to, až vám tělo dá důrazně najevo, že potřebuje změnu. 

 

Braňte se bolesti zad v těhotenství

22.1.2021 > Marie Zemánková

Naše tělo se v těhotenství chová jinak. Na spoustu věcí a činností, které byly dříve samozřejmost, může řada žen zapomenout. Těhotenství je zkrátka jedna velká zátěžová zkouška. Pro záda obzvlášť. Prevence je vždycky lepší než řešení hotového problému, proto byste na prevenci bolesti zad v těhotenství měly myslet ideálně ještě předtím, než otěhotníte. Následujících devět měsíců pro vás díky tomu bude značně pohodlnějších. A sama sobě za důkladnou přípravu poděkujete i po porodu. 

 

Helena Tomanová: Pro styling je důležitý cit i schopnost naslouchat

21.12.2020 > Marie Zemánková

Součástí jarních víkendovek Školy zad je Helena Tomanová - stylistka, vizážistka a výtvarnice - už několik let. Trendy jako pomalá móda a biokosmetika, které v posledních letech hýbou nejen módním světem, má Helena Tomanová tak nějak v krvi. A třebaže skromně říká, že to ani není moc její zásluha, faktem je, že roky prosazuje to, co řada ostatních teď teprve objevuje: kvalitu, udržitelnost a selský rozum. Aby toho nebylo málo, dokáže o své profesi neuvěřitelně zajímavě vyprávět. 

 

Jak přimět tělo k pohybu? Zaveďte si rituály, radí fyzioterapeutka

25.11.2020 > Marie Zemánková

Všichni ví, že by se měli hýbat a cvičit. Lidem ovšem chybí kolektivní sportovní aktivity a z online programů už jsou přesycení. Jak se v současné době, která nepřeje setkávání ani venkovním sportům, donutit k pohybu? Nejen o tom je další rozhovor s fyzioterapeutkou Marií Zemánkovou. 

 

"Hodně mě od toho odrazovali," říká Marie Zemánková o víkendovkách Školy zad

26.10.2020 > Marie Zemánková

Dlouho toužila po odpočinkovém víkendu s programem pro aktivní jedince. A tak si jednoho dne uspořádala svůj vlastní. O víkendovky lektorky Školy zad Marie Zemánkové je zájem, pokaždé se zaplní rychle a lidé na ně jezdí i opakovaně. Proč jsou podle ní úspěšné, jaké má novinky a co plánuje dál? 

 

Rouška, bolesti hlavy a krční páteře a co s tím

25.9.2020 > Marie Zemánková

Předem upozorňuji, že tento článek není zamýšlen jako výzva k revoltě. Rozhodně nikoho nevybízím k tomu, aby roušku zahodil a sveřepě si ji na sebe odmítal vzít. Rouška chrání nositele a zároveň okolí, některé neblahé aspekty jejího používání však nejde přehlížet. S dlouhodobým nošením roušky jsou spjaté bolesti hlavy a krční páteře. Se zakrytým obličejem nyní budeme nejspíš opět trávit více času. Jako obvykle platí, že nejlepší je prevence. Jak se potenciálním bolestem vyhnout? 

 


Chcete novinky do e-mailu?


Mohlo by Vás zajímat