Blog

Trápí vás bolavá záda? Nespoléhejte na pilulky proti bolesti. Nejlepší prevencí proti bolestem zad je pravidelné cvičení a protahování těla i mysli. Jaké cviky provádět a hlavně jak u pravidelného pohybu vydržet? To se dočtete na blogu.

Témata článků


Umění pracovat, umění odpočívat

19.6.2017 > Marie Zemánková

Taky máte občas pocit, že se celý svět zbláznil? Všichni se honí za něčím, co mnohdy ani nepotřebují, dosahují met, které si sami nestanovili a zuřivě se brání odpočinku ve strachu z postradatelnosti. Teď, v době blížících se prázdnin, jsou však všichni nuceni na slovo odpočinek minimálně pomyslet.

Škola zad prakticky 

Od bolesti hlavy až po ústřel krční páteře

26.5.2017 > Marie Zemánková

Už zase mě bolí hlava. Vypiju litr vody, projdu se, kroutím krkem sem a tam, otáčím hlavou jako ruským kolem na Matějské pouti. Nic nezabírá. Asi jsem spala zase nějak nakřivo. No nic, práce nepočká. Zapiju růžovou pilulku a zaostřím zrak zpátky na blikající obrazovku.

Zdravý sed Škola zad prakticky 

Psychika a bolesti zad

21.4.2017 > Marie Zemánková

Na bolest analgetikum. Na úzkost antidepresivum. Na hlavu obklad. Na záda masáž. Na stres psychologa. Na tělo náplast. Na duši….

Škola zad prakticky 

Kašlete na staré pořádky, věnujte zaměstnancům zdraví!

28.2.2017 > Marie Zemánková

Péče o zdraví a spokojenost zaměstnanců se dostává na špici nabídky firemních benefitů. Firemním telefonů, notebookům či sickdays pomalu zvoní hrana. Bolestí těla z nesprávné pracovní polohy či stresu rapidně přibývá. Co s tím? Jak nastartovat programy zdraví ve firmách a organizacích zacyklených ve starých pořádcích? Která cesta vede ke spokojenému zaměstnanci a vyššímu výkonu? 

Škola zad prakticky 

Neustálý tlak na výkon generuje bolesti zad

6.2.2017 > Marie Zemánková

Baví mě chodit na školení a semináře vedené kolegy.  V úvodu jednoho z nich lektor místo zbytečné omáčky vpálil do našich řad jednoduchý a zcela zásadní dotaz: Bolela vás někdy záda? Je to běžné, že?“

Zdravý sed Škola zad prakticky 

Staňte se moderní a společensky odpovědnou firmou

29.11.2016 > Marie Zemánková

Firemních činností, které můžeme označit za projevy společensky odpovědného podnikání, je celá řada. V sociální oblasti je to péče o zdraví zaměstnanců, kvalitní pracovní podmínky, worklife balance či vzdělávání. Kam cílit v péči o zaměstnance? Ergonomické pracoviště, správné držení těla, péče maséra či cviky na bolavá záda?

Zdravý sed Škola zad prakticky Bezpečná kancelář 


Chcete novinky do e-mailu?


Mohlo by Vás zajímat