Blog

Trápí vás bolavá záda? Nespoléhejte na pilulky proti bolesti. Nejlepší prevencí proti bolestem zad je pravidelné cvičení a protahování těla i mysli. Jaké cviky provádět a hlavně jak u pravidelného pohybu vydržet? To se dočtete na blogu.

Témata článků


RSI opravdu bolí

4.12.2014 > Marie Zemánková

Cítíte nepohodlí při psaní na počítači? Bolí vás občas prsty, zápěstí, paže, lokty nebo ramena? Trápí vás bolesti zad? Může se jednat o počáteční fázi RSI. Nepodceňujte a neignorujte co vám vaše tělo říká.

Bezpečná kancelář 

Bolest a pálení očí. Realita kancelářského prostředí

10.11.2014 > Marie Zemánková

6 hodin denně u monitoru. Bolest očí. Pálení oči. Ano, to můžeme s klidem nazývat syndromem „kancelářského oka“. U sledování televize či monitoru mrkáte 3x méně než obvykle. Oční tkáně jsou vysušovány. Oči trpí. Řešením je relaxace a správné nastavení pracovního prostředí, zejména monitoru.

Bezpečná kancelář 

Ergonomie pracoviště rozhoduje o vaší výkonnosti

14.10.2014 > Marie Zemánková

„ ... Během posledních pěti let dospěl náš kolektiv katedry duševní hygieny ke konečnému řešení. Ponechali jsme dvě hromádky učebnic i výjimečně zdařilé Bronštejnovo umístění poznámkového bloku v sektoru B5. ...."

Bezpečná kancelář 

Sedavé zaměstnání má opodstatněná pozitiva

15.9.2014 > Marie Zemánková

V minulých článcích jsme se věnovali náhledu na negativa sezení a jak eliminovat zatížení organismu správným sedem. Sezení má ale i pozitivní stránky v porovnání například se strnulým stáním, klečením, či jinými pohyby zatěžujícími nadměrně náš pohybový aparát. Pojďte se podívat jaké výhody nám sedavé zaměstnání přináší.

Stoj Zdravý sed Bezpečná kancelář 

Sezení na míči zdravé sezení nenahradí

15.7.2014 > Marie Zemánková

Alternativní typy sezení byly vyvinuty především pro podporu správného držení těla a zvýšení dynamičnosti sedu. Už víte, že dynamický sed je zdravý a přirozený způsob, jak při sedavé práci, co nejméně namáhat tělo.

Zdravý sed Bezpečná kancelář 

Pracovní sektor aneb postavte se k práci čelem

23.5.2014 > Marie Zemánková

Pracovní sektor je plocha na pracovním stole, kam bez problémů a bez natáčení trupu dosáhnete rukama na předměty, které při práci potřebujete.  Představuje prostor, který máte při každé činnosti přímo před sebou. Tento prostor je ohraničený šířkou vašich ramen a šířkou rozkročených nohou. Pohyb mimo tento prostor je pro tělo namáhavý a mnohdy i nebezpečný.

Bezpečná kancelář 


Chcete novinky do e-mailu?


Mohlo by Vás zajímat