Blog

Trápí vás bolavá záda? Nespoléhejte na pilulky proti bolesti. Nejlepší prevencí proti bolestem zad je pravidelné cvičení a protahování těla i mysli. Jaké cviky provádět a hlavně jak u pravidelného pohybu vydržet? To se dočtete na blogu.

Témata článků


Škatule, škatule, hejbejte se! S cvičením online

14.5.2015 > Marie Zemánková

„Škatule, škatule, hejbejte se!" vyhrkne hlas poblíž vás. Rozhlížíte se po místnosti a vybíráte si svůj cíl. Máte stažený žaludek a trochu strach, že na vás žádné místo nezbude. Rychle vystartujete k protější židli. S úlevou na ni dosedáte. Jste šťastní, že jste nezůstali stát. Zaplavuje vás blažený pocit vítězství. "Že jste ale museli sprintovat..." pousmějete se v duchu. Je vám tak osm a pohyb je vaší denní radostí. Teď otevřete oči. Jak se cítíte? Už vás začala představa pohybu bolet?

Škola zad prakticky 

Vyhořet nebo vyhasnout? Problematika motivace zaměstnanců a pracovní zátěže

10.4.2015 > Marie Zemánková

Zlepšovat pracovní prostředí nestačí. Člověk má své hranice. Chcete-li, aby vám zaměstnanec vydržel, nastavte pracovní zátěž podle jeho schopností. Nezvládá, co je třeba? Pak asi není vhodným pro danou pozici a měli byste se rozloučit. Dlouhodobé přetěžování není řešení.

Bezpečná kancelář Škola zad prakticky 

Nordic walking pro zdravá záda

10.3.2015 > Marie Zemánková

Přichází jaro. Za oknem svítí sluníčko. Vzduch voní. Příroda táhne jako magnet. Ani já neodolám a vyrážím načerpat energii. Abych se cítila dobře, a to nejen fyzicky, vyrážím alespoň 3x týdně ven s holemi. Někteří souhlasně pokyvujete, jiní se v duchu ptáte. S jakými holemi? O čem to ta ženská mluví?

Škola zad prakticky 

Motivace zaměstnanců k prevenci bolesti zad pokulhává. Zdravá záda totiž něco stojí

10.2.2015 > Marie Zemánková

Budíček před šestou. Rychlá snídaně. Závod na autobus nebo alespoň rozcvička při škrábání zamrzlého auta. Rozvoz ratolestí do vzdělávacích zařízení. Před osmou strkám svůj imaginární docházkový lístek do zubů vrčící píchačky. Další den je v plném proudu.....a já mám pocit, že jsem se ještě neprobudila.

Bezpečná kancelář 

Optimální mikroklima pracoviště aneb bezpečnost práce především

20.1.2015 > Marie Zemánková

Správná židle. Precizně nastavený stůl. Ergonomická myš i klávesnici. Přesto se necítíte během pracovní doby dobře? Vymizí tento pocit po odchodu z práce? Příčinou může být špatná volba povolání... nebo mikroklima pracoviště.

Bezpečná kancelář 

RSI opravdu bolí

4.12.2014 > Marie Zemánková

Cítíte nepohodlí při psaní na počítači? Bolí vás občas prsty, zápěstí, paže, lokty nebo ramena? Trápí vás bolesti zad? Může se jednat o počáteční fázi RSI. Nepodceňujte a neignorujte co vám vaše tělo říká.

Bezpečná kancelář 


Chcete novinky do e-mailu?


Mohlo by Vás zajímat