Blog

Trápí vás bolavá záda? Nespoléhejte na pilulky proti bolesti. Nejlepší prevencí proti bolestem zad je pravidelné cvičení a protahování těla i mysli. Jaké cviky provádět a hlavně jak u pravidelného pohybu vydržet? To se dočtete na blogu.

Témata článků


Udržujte zdravá záda v kondici i přes vánoční svátky

10.12.2015 > Marie Zemánková

Poslední dny před svátky klidu a pohody. Závod s časem začíná. Objednáváte dárky, honíte pracovní termíny, po večerech pulírujete byt a pečete linecké. Obcházíte vánoční večírky a setkání se štítkem „musíme se vidět ještě před Vánocemi“....jako by leden neexistoval.

Škola zad prakticky 

Svalová dysbalance. Porucha nebo nemoc?

15.11.2015 > Marie Zemánková

Poznáváte se? Která figura je ta vaše? Nestyďte se a ukažte prstem. Předsunutá hlava? Křivá páteř? Kulatá záda? Svěšená ramena? Netrpíte náhodou svalovou dysbalancí?

Stoj 

Bolesti bederní a krční páteře - ty ambiciózní manažer neuslyší

19.10.2015 > Marie Zemánková

Je středa. Studené podzimní ráno. Davy lidí spěchají Vaňkovkou za svými povinnostmi. Čekám v lékárně a v hlavě si přehrávám nákupní seznam. Jsme tu tři. Roztěkaný manažer v obleku, já a starší paní s velkou taškou.

Škola zad prakticky 

Zádové svaly jsou odpovědné za bolest pohybového aparátu

15.9.2015 > Marie Zemánková

Lidské tělo obsahuje asi 600 svalů. Většina je jich párových. Sval neboli musculus slouží k pohybu a zabezpečuje polohu vnitřních orgánů. Svaly přeměňují chemickou energii získanou z potravy na kinetickou energii a teplo.

Zdravý sed Stoj 

Siemens si váží svých zaměstnanců. Program zdravá záda zařadili do benefitů pro zaměstnance

26.8.2015 > Marie Zemánková

„Sláva! Najdou se i firmy, kterým není zdraví zaměstnanců lhostejné. Společnost Siemens Electric Machines s.r.o. se řadí mezi průkopníky, kterých roste jako hub po dešti. Hřeje mě u srdce, že si uvědomují dlouhodobý přínos prevence zdraví svých zaměstnanců.“

Škola zad prakticky 

Online cvičení - Užijte si dovolenou odkudkoliv

11.6.2015 > Marie Zemánková

Už je to zase tady. Rtuť teploměru stoupá, pracovní morálka upadá, školy a školky hlásí zavřeno. Doba prázdnin, odpočinku...prostě DOVOLENÁ. Těšíte se na ni už od dubna, kdy bílé tváře začne rozpalovat jarní sluníčko. Plánujete, vybíráte, rezervujete. Cestovní kanceláře skloňují slovo odpočinek ve všech pádech. Poštovní schránky se plní katalogy dovolených. Každý si vybere podle svého gusta.

Škola zad prakticky 


Chcete novinky do e-mailu?


Mohlo by Vás zajímat