Blog

Trápí vás bolavá záda? Nespoléhejte na pilulky proti bolesti. Nejlepší prevencí proti bolestem zad je pravidelné cvičení a protahování těla i mysli. Jaké cviky provádět a hlavně jak u pravidelného pohybu vydržet? To se dočtete na blogu.

Témata článků


Nenechte sedavé zaměstnání ovládnout vaše tělo

14.4.2023 > Marie Zemánková

Máte představu, kolik denně strávíte času sezením? Osm hodin v práci nebo o něco méně ve škole, cesty dopravními prostředky, doma večer u televize nebo znovu u počítače… Dostáváme se na nepříjemně vysoké číslo a věřte, že tyto na první pohled nevinné hodiny nedělají vašemu tělu vůbec dobře. Podle nejnovějších poznatků fyzioterapeutů a lékařů je už 30 minut vsedě špatně. Proto se tolik potýkáme s bolestmi zad, s napětím v šíji, časté jsou i bolesti hlavy.


Jak zvládnout sedavé zaměstnání v pohodě, ve zdraví a bez bolavých následků? Tady několik tipů.

 

Zdravý pohyb: Jaký bude na jaře ten váš?

31.3.2023 > Marie Zemánková

Konečně jsme otevřeli astronomické jaro. Letos dokonce vyšlo i počasí a jarem to venku opravdu zavonělo. S příchodem jarních dní se u mnoha lidí probouzí touha po fyzické aktivitě, po pohybu, někdy dokonce i po sportovních výkonech. Souvisí to s jarní očistou, která je přirozeným jevem nejen v přírodě. Na jaře se začíná probouzet celá příroda a také naše tělo se začíná aktivizovat. Zvyšuje se činnost jater, které odstraňují přebytky vzniklé pomalou a línou zimou. My bychom měli našemu organismu pomoct s detoxikací správnou stravou, kvalitním spánkem a neměli bychom zapomínat na zdravý pohyb.

 

Vyrazte na víkendové pobyty se zdravým pohybem

17.2.2023 > Marie Zemánková

Pohybové a relaxační víkendové pobyty se Školou zad jsou natolik výjimečné, že aspoň polovina účastníků na ně jezdí opakovaně. Stejně jako paní Šárka, která mi popsala, jak to na víkendovkách probíhá. Co na nich oceňuje a proč si vybrala právě pobyty Marie Zemánkové?

 

„Velká rozhodnutí se dějí bez mého přičinění,“ říká Marie Zemánková, zakladatelka Školy zad

2.2.2023 > Marie Zemánková

Marie je taková klidná síla. Sálá z ní životní energie a zdá se, že umí naslouchat tomu, co jí osud právě našeptává. Neuvěřitelných dvacet let se věnuje projektu Škola zad a „pod rukama“ jí prošly stovky bolavých těl. Kromě zmíněných školení má zaběhnutou fyzioterapeutickou praxi, organizuje zdravé cvičení pro veřejnost a unikátní víkendové pobyty. Zeptala jsme se Marie na její osobně profesní bilanci uplynulého roku.

 

Novoroční předsevzetí? Udělejte změnu raději hned

22.12.2022 > Marie Zemánková

Celé svátky si lámete hlavu nad tím, co všechno ve svém životě od 1. ledna uděláte jinak. Něco opravdu změnit chcete a cítíte i určité odhodlání. Některé věci jsou ale tak trochu z donucení a předem víte, že to nepůjde. Plány jsou jedna věc, realita bývá často odlišná. Skutečnou odvahu změnit něco ve svém životě totiž většinou neseberete pod ohňostrojem na Silvestra.

 

Zpomalte. Sedm tipů, jak si užít advent

29.11.2022 > Marie Zemánková

Máme před sebou patrně nejnáročnější období v roce a místo toho, abychom zastavili (jak to bylo původně celé myšleno), zrychlujeme. Jedeme na plné obrátky a tak tak se na chvíli zastavíme na samém sklonku roku. Abychom bilancovali a dávali si předsevzetí, co chceme v dalším roce udělat jinak. A co kdybychom na nic nečekali a tu změnu udělali hned? Máme návod, jak si užít advent v pohodě.

 


Chcete novinky do e-mailu?


Mohlo by Vás zajímat